Eén stad, vijf stranden

Veel stranden bij en rondom Natal hebben hier en daar koraalriffen. Morro do Careca Natal Brazilie
Bij laag water vormen deze een prachtige plek om te snorkelen en ontstaan er overal baaien waar kinderen heerlijk in kunnen spelen. Er is keuze genoeg met een kustlijn van ruim 15 kilometer.

Ponta Negra
Het bekendste strand van Natal is Ponta Negra. Hier is alles te vinden voor een echt dagje strand.
Met een prachtig uitzicht op de beroemde zandberg ‘Morro do Careca’ en een boulevard met vele eetgelegenheden en toeristische winkeltjes is het niet zo moeilijk om hier de dag door te brengen.

Praia do Meio
Richting het noorden vindt u Praia do Meio ‘het strand in het midden’. praia do Meio Natal Brazilie
Het bestaat uit verschillende strandjes met een rif waar u heerlijk rustig kunt zwemmen en surfen. Het gebied is eigenlijk militair terrein en daardoor slechts tot 5 uur ’s middags toegankelijk.
Hier werd in 1912 het eerste huis gebouwd tussen het strand en de stad, waardoor het de naam ‘het huis in het midden’ kreeg.
Praia do Meio bevindt zich tussen Praia do Forte en het Hotel dos Reis Magos. Dit is een berucht hotel dat in 1965 werd geopend en was in die tijd het beroemdste hotel voor de high society. Het stond bekend om zijn exclusieve feesten. Helaas is dit vergane glorie en is het nu gesloten.  Momenteel wordt er veel veranderd aan de infrastructuur in de omgeving.

Praia dos Artistos
Praia dos Artistas is het strand waar de lokale bevolking graag verblijft.Praia Area Preta Natal Brazilie
Het loopt vanaf het einde van de Via Costeira tot aan Ponta dos Morcegos, waar ’s avonds het nachtleven begint (Chaplin Club).
Vroeger was hier een concentratie van artiesten en kunstenaars die zichzelf allemaal graag Chaplin noemden, Daarom is deze naam in dit gedeelte blijven hangen. Er bevindt zich een winkelcentrum en diverse eetgelegenheden.
Op dit strand wordt ook veel gesurft omdat er betere golven zijn dan op Ponta Negra.

Praia de Area Preta
De naam van dit strand betekent "het zwarte strand".
Het is absoluut geen zwart strand, maar er zijn vele donkere vlekken in het zand ontstaan door sporen van mineralen, waardoor het zand hier en daar zwart kleurt. Riffen omsluiten dit strand en zorgen voor een woest praia Area Preta Natalschouwspel als het vloed wordt. Populair bij vooral kinderen, omdat bij laag tij zich grote ‘zwembaden’ vormen waar ze in kunnen spelen. Helaas is het wat minder populair bij de zonaanbidder door de vele rotsen op het strand zelf. Een apart strand!


Via Costeira
Dit is eigenlijk de lange weg langs het duinenpark van 10 kilometer tussen Praia dos Artistas en Ponta Negra.
De weg is geopend sinds 1984 en bevat vele stille stranden.
Dit is ook de locatie waar de grote resorts zich bevinden.
Houdt er rekening mee dat als je hier zit, je altijd gebruik moet maken van busjes of een taxi om naar de andere gedeeltes van de stad te gaan.
De zee is hier vrij rustig omdat er geen riffen zijn. Daardoor is dit een aantrekkelijk gedeelte geworden voor de grotere hotels.
Via Costeira Natal


 
html slider