Restaurants

restaurant Natal BrazilieEten is in Brazilië, met meestal twee warme maaltijden per dag, een belangrijke sociale aangelegenheid. De liefde voor eten brengt iedereen bij elkaar.
Ook al heb je al ervaring met Braziliaans eten in andere delen van Brazilië dan zal je in Natal toch weer andere smaken en gerechten tegenkomen.
Een vakantie in Natal kan niet zonder uit eten gaan en voor de prijs hoef je het niet te laten, want die is beduidend lager dan wat je gewend bent.

Rodizio
Een wereldwijd Braziliaans type restaurant is de Rodizio. Bij een Rodizio worden er allerlei soorten vlees op een grote grill klaargemaakt aan een lange spies. De ober komt dan met de spies bij je tafel langs om een dun Rodizio restaurant Natal Brazilieplakje vlees af te snijden.
Er worden vele soorten vlees aangeboden. Als je even geen trek meer hebt kun je dat aangeven met bijvoorbeeld een kaartje op tafel die dan van groen op rood gelegd kan worden. Absoluut een aanrader.
Bijkomende gerechten als groente, rijst, pasta, sla, toetjes en zelfs sushi kunnen ook onbeperkt genomen worden vanaf een lopend buffet. Rodizio’s rekenen een vaste prijs, exclusief de drank.
Je vindt overal een grote variatie aan restaurants, Frans, Spaans, Italiaans en zelfs een Chinees restaurant.

Fastfood
Fastfoodrestaurants hebben een ander aanbod dan we gewend zijn.
De meesten serveren hun fastfood met traditionele rijst of groente. Fastfood Natal BrazilieMcDonalds is niet zo populair en dus bijna niet aanwezig in het straatbeeld.
Onder de Brazilianen zijn de vele kleine lokale ‘restaurantjes’ zeer in trek. Deze, met een kantine achtige uitstraling, eetgelegenheden zijn ’s middags al geopend en veel Brazilianen eten hier ook in de pauze van hun werk.
Het is vaak een lopend buffet waar een warme maaltijd kan worden opgeschept en waar je betaalt naar gewicht. Meestal maar een paar euro.

De volksdrank Cachaça
Brazilië is ook bekend als het land van muziek, feest en altijd gezelligheid en daar kan een drankje niet bij ontbreken. De nationale drank is dan ook een hele sterke, Cachaça!
Cachaça is een 400 jaar oude drank gemaakt uit suikerriet in een vergelijkbaar proces als rum.Cachacha Natal Brazilie
Een zeer populaire mix die gemaakt wordt met Cachaça is Caipirinha. Deze cocktail die in Europa ook wel bekend is, is in vele variaties vers te verkrijgen bij alle drank- en eetgelegenheden. Maar ook bij de bekende karretjes op het strand waar ter plekke voor een goede prijs een cocktail gemaakt kan worden. Caipirinha bevat Cachaça, rietsuiker, ijs, limoen en eventueel andere ingrediënten om er een specifieke smaak aan te geven.
html slider